MATERIALEN voor elke situatie.

GravoSign bewerkt een breed assortiment aan materialen en kan daardoor voor elk vraagstuk de juiste oplossing bieden.
Daarnaast beschikken wij over een ruime werkplaats waardoor wij het meeste materiaal op voorraad hebben. Dit resulteert in snelle levertijden.

– – – Hieronder vindt u een overzicht van de vele materialen die wij bij GravoSign graveren & bewerken – – –

Kunststof

Het meest gebruikte en meest veelzijdige materiaal bij GravoSign is kunststof. Door de snelle levertijd en het feit dat het in allerlei kleuren is te verkrijgen wordt vaak voor kunststof gekozen.

 • Het is er in dikte 0,8 – 1,6 – 3,2 mm
 • Grote verscheidenheid aan kleuren combinaties
 • Verkrijgbaar in mat, glas en structuur
 • Toepassingen voor zowel binnen als buiten
 • Zeer duurzaam en UV bestendig

“Enkel plaatje tot 10.000+ stuks, GravoSign hanteert korte levertijden”

RVS

RVS, roestvrij staal, is door zijn uiterlijk en duurzaamheid een geliefd materiaal.

Zoals in de afbeelding hiernaast is te zien kan RVS een prachtige oplossing zijn om als informatiebord te dienen. In deze RVS plaat is de tekst niet gelaserd maar gefreesd, waarna de letters en lijnen zijn ingelakt met zwarte lak. Dit geeft een luxe uitstraling.

Maar RVS is bij uitstek ook geschikt voor de meer barre omstandigheden zoals op zee of in de fabriek. In de scheepvaart en machinebouw worden typeplaten vaak in RVS uitgevoerd vanwege het duurzame karakter. Met onze fiber laser branden wij de gegevens in de plaat zodat deze onder alle omstandigheden zichtblaar blijft.

Net als kunststof is ook RVS in verschillende diktes en varianten te krijgen. Zo kunt u kiezen voor een egale afwerking of voor geborsteld RVS.

Aluminium

Aluminium is een veel gebruikt materiaal als het gaat om bedieningspanelen. Het is stevig, duurzaam en toch licht.

“Wij werken met name met geanodiseerd aluminium.
Deze is te verkrijgen met een toplaag in glans/mat/steellook/zwart/brons.”

De gaten voor de knoppen worden uitgefreesd en d.v.m. onze laser wordt het paneel voorzien van een zeer scherp bijschrift. Hierbij kunt u denken aan begeleidende tekst onder de knoppen en lijnenschema’s en/of draairichtingen.

Naast front- en bedieningspanelen is aluminium ook een populaire keuze onder woningstichtingen voor het leveren van naamplaatjes voor de bewoners.

Messing

Net als RVS kan messing in verschillende diktes en uitstralingen geleverd worden. Vaak wordt er voor messing gekozen vanwege de chique uitstraling.

In messing kan een laser-gravering worden aangebracht waar de toplaag wordt weggebrand, dit laat een zwarte gravering achter. Om de plaat een nog luxere uitstraling te geven kan de gravering ook gefreesd worden met onze CNC machine. Wanneer de gravering niet wordt ingelakt, blijven de freesbanen zichtbaar wat voor een unieke look zorgt. Zie afbeelding hiernaast.

Mocht er toch voor inlakken worden gekozen dan zijn de mogelijkheden qua kleur eindeloos. Vaak wordt er voor zwart gekozen omdat dit een groot contrast vormt met de kleur van messing.

“Voor een klassieke, luxe uitstraling is messing een goede keuze”

Hout

Het unieke van hout is dat elke plank anders is. Het is organisch materiaal en de bewerking daarvan levert daardoor een uniek resultaat op.

Hout kan op 2 manieren bewerkt worden:

 • Met onze CO2 laser kan de gravering door middel van een laserstraal in het hout worden gebrand. Hierdoor ontstaat een donkere gravering, die afhankelijk van de houtsoort de groeven nog mooi laat zien.
  • Daarnaast kan onze laser het ook door en door uitsnijden, zoals hiernaast is te zien. Dit maakt het product nóg persoonlijker.
 • Een andere methode is CNC graveren met de frees. Hierdoor wordt de gravering verdiept waarna er vaak gekozen wordt voor inlakken. Het voordeel hiervan is dat verschillende kleuren mogelijk worden.

Glas

Een van onze specialiteiten is het graveren in glas. Hiervoor gebruiken wij de CO2 laser die in het glas een matte, onuitwisbare gravering achterlaat.

Dankzij onze ruime ervaring en het werken met professionele lasers, kunnen wij in bijna alle type glazen, van borrelglaasje tot karaf, uw eigen tekst/logo graveren. Hiermee wordt een onuitwisbare creatie gemaakt die jaren meegaat. Zélfs in de vaatwasser.

jubilea | diploma-uitreikingen | afscheidscadeautjes | vaderdag
vriendenclubs | wijnproeverijen | relatiegeschenk enz.

Naast de glazen die u in onze webshop kunt vinden graveren wij ook glasplaten. In dat geval wordt er soms voor gekozen om de gravering niet met de laser aan te brengen, maar d.m.v. zandstralen. Er wordt dan een sjabloon van de gravering gemaakt waarbij de uitsparingen gestraald worden. Het effect is net als bij de laser een matte gravering, alleen met zandstralen is deze dieper.

“Een gegraveerd glas is hét originele cadeau voor alle feestelijkheden”

Trespa

Trespa platen en panelen worden vaak gebruikt omdat ze weerbestendig en onderhoudsvrij zijn.

Een voorbeeld van een van de projecten die GravoSign heeft gerealiseerd zijn belpanelen voor een complete woonwijk. De portieken van meerdere flats werden opgeknapt waarbij de belpanelen vervangen moesten worden. De nieuwe kleurstelling werd antraciet en daarom hebben wij de panelen in die kleur geleverd.

 1. Alle panelen zijn eerst opgemeten en op maat besteld.
 2. Een digitaal ontwerp wordt gemaakt met de gaten van de intercom, brievenbus, beldrukkers en gaatjes voor de naamplaatjes.
 3. Uit het paneel worden de gaten gefreesd.
 4. Als laatste stap zijn de huisnummers in het trespa gefreesd en vervolgens met witte lak ingelakt.

Naast belpanelen is trespa ook goed geschikt voor informatieborden die tegen een stootje moeten kunnen.

Acrylaat

Acrylaat is een veelzijdig materiaal. Het is dan ook in een grote verscheidenheid in diktes, afwerkingen en kleuren te verkrijgen:

 • Mat, glas, transparant of gekleurd
 • in diktes van 3 t/m 20 mm

Acrylaat laat zich goed met de laser snijden en is daardoor bij uitstek geschikt voor het maken van allerlei vormen zoals in het voorbeeld hiernaast. Zo hebben we voor een klant een grote serie hotelkamer-nummers uitgesneden met de laser. Vervolgens moesten de nummers voorzien worden van Braille om daarna op kleur te worden gespoten.

“GravoSign levert op maat gemaakte, uitgesneden Acrylaat letters & cijfers in elke gewenste kleur”