Maatwerk door vele TECHNIEKEN.

Als bedrijf moet je je blijven vernieuwen om in de behoeften van klanten te kunnen voorzien. Daarom is het belangrijk om mee te gaan in de ontwikkelingen van de techniek.
GravoSign blijft zich uitbreiden en heeft ondertussen een groot machinepark opgebouwd om in maatwerk te kunnen blijven voorzien.

– – – Hieronder vindt u een overzicht van de vele technieken die wij bij GravoSign hanteren – – –

CNC graveren

CNC graveren is waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt bij een graveerbedrijf: Met behulp van een snel, ronddraaiend freesje wordt de bovenkant van het materiaal weggehaald zodat er een verdiept vlak ontstaat. Om contrast aan te brengen wordt vaak gebruik gemaakt van 2-kleurige materialen: een zwarte kunststof plaat met gele toplaag geeft na graveren een gele plaat met een zwarte gravure.

Naast het verdiepen kan ook het materiaal helemaal worden weggefreesd. Denk hierbij aan aluminium frontpanelen waar een gatenpatroon uit gehaald moet worden.

Ook materialen als hout zijn uitermate geschikte voor CNC graveren. Om na het graveren een contrastrijk resultaat te krijgen, kunnen de verdiepte letters in elke willekeurige kleur worden ingelakt waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn.

“CNC graveren is een computergestuurd proces en daardoor zéér nauwkeurig”

CO2-Laser graveren

Een CO2 laser is een gaslaser, gebaseerd op een gasmengsel van koolstofdioxide dat elektrisch wordt gestimuleerd. Door de relatieve grote golflengte is dit type laser uitermate geschikt voor de ‘lichtere’ materialen zoals hout, kunststof, en glas.

Toepassingsvoorbeelden:

  • Hout: De gravering wordt in het hout ‘gebrand’ waardoor een scherpe, donkere gravering wordt gecreëerd.
    Het uitsnijden van vormen is hierbij ook mogelijk.
  • Kunststof: Net als bij CNC graveren wordt de toplaag van het materiaal verwijderd. De toplaag heeft afwijkende kleur t.o.v. de onderlaag waardoor er kleurverschil ontstaat.
  • Glas: bierglazen, wijnglazen, glasplaten, spiegels, etc. worden door de laser gematteerd. Hierbij kun je teksten en zelfs logo’s met grote nauwkeurigheid onuitwisbaar aanbrengen.

Fiber graveren

In tegenstelling tot de CO2-laser is de fiber laser met zijn kortere golflengte geschikt voor de ‘zwaardere’ materialen zoals de metalen. Door de kleinere golflengte ontstaat een kleinere focusdiameter, waardoor een grotere intensiteit vrijkomt dan bij CO2 (tot wel 100x groter).

Een veel voorkomende toepassing is het graveren van aluminium en RVS typeplaten voor o.a. de offshore. Doordat de gravering ín het metaal wordt gebrand zal deze niet vervagen, zelfs onder de meest zware omstandigheden zoals het zout van de zee.

“Fiber graveringen zorgen voor een onuitwisbare indruk”

Sublimatie

Sublimatie betekent letterlijk een faseovergang van een stof uit de vaste fase naar een gasvormige fase. Bij GravoSign passen wij deze techniek toe op aluminium. Hierbij wordt speciale inkt gebruikt wat door verhitting een gasvormige toestand aanneemt. De inkt kan zich vervolgens hechten aan de coating van het aluminium paneel waarna deze weer een vast vorm zal aannemen na het sublimeren.

“Bij sublimeren ligt de inkt niet óp het paneel maar zit ín de coating”

In tegenstelling tot het laser-graveren kan met sublimeren een full-colour afbeelding worden aangebracht.

Sublimatie is mogelijk voor zowel kleine als grote aantallen.

Full colour printen

Of u nu tientallen grote posters nodig heeft, of enkele kleine stickers, u kunt voor al uw printwerk bij GravoSign terecht.

Wij hebben onze full-colour printer vernieuwd naar een TrueVIS VG-540. Hiermee kunnen prints tot wel 1,34m breed worden geprint/geplot waarbij de lengte tot vele meters mogelijk is. De nieuwe, efficiëntere printkoppen leveren een prachtige printkwaliteit en de heldere TrueVIS-inkt biedt een breed kleurenspectrum.

Daarnaast kunnen wij uw prints lamineren met zowel glans als mat laminaat. Hierdoor wordt uw print geschikt voor langdurig binnen én buiten gebruik. Met een lamineer-laag is uw print ca. 7 jaar UV bestendig en volledige kras- en slijtvast.

“Commerciële prints – Signs – Autostickers – Muurstickers”

Plotten

Een plotter is een elektronische snijmachine. Hierdoor is het mogelijk om fijne contouren en sjablonen te snijden uit zelfklevend vinyl voor beletteringsdoeleinden. Het is ook mogelijk met textielfolie welke op kleding geperst kan worden. Het vinyl en textielfolie is in allerlei kleuren verkrijgbaar.

GravoSign levert hoge kwaliteit plotwerk welke voor vele doeleinden kan worden toegepast:

  • Beplakken van reclame- en informatieborden van alle denkbare materialen (kunstof/acrylaat/aluminium etc.)
  • Beletteren van auto’s/scooters/gevels
  • Als sjabloon voor schilder- en spuitwerk
  • Raamstickers
  • Wandstickers

Braille

Als een van de weinige bedrijven in Nederland kan GravoSign uw borden voorzien van Braille schrift.

Wij creëren Braille door eerst kleine gaatjes in het materiaal te frezen, dit kan in zowel metaal als in kunststof. Vervolgens ‘schieten’ we de Braille-balletjes in de gefreesde gaatjes met een daarvoor ontworpen apparaat.

Braille is bedoelt om gevoeld te worden, maar dat neemt niet weg dat het er ook goed uit moet zien. Er kunnen diverse soorten braille-balletjes gebruikt worden, denk hierbij aan kunststof, staal en zelfs messing.

Ook de kleur van de balletjes kan worden gekozen om een mooi geheel met de achtergrond te vormen.

“Braille stelt blinden en zeer slechtzienden in staat om zelfstandig aan informatie te komen.”